Alleen natuurlijk

3 Tips voor bloedend tandvlees

Geplaatst op

Misschien heb je groepsfoto’s vermeden of zelfs de spiegel ontweken. De reden? Je vindt het moeilijk om een glimlach te laten zien vanwege het gezwollen, tedere en bloedende tandvlees. De beste manier om het probleem aan te pakken is door je tanden te poetsen en te flossen en regelmatig naar je tandarts te blijven gaan. Maar je kunt ook kijken naar een aantal eenvoudige remedies, zoals het spoelen met zout water of het proberen van een aantal kruidenproducten.

Zout water

Het spoelen met zout water een goede eeuwenoude manier om bacteriën uit te drogen. Om het meeste effect te krijgen met je zoutwateroplossing, kun je twee andere ingrediënten toevoegen: bakpoeder en waterstofperoxide. Dat helpt de bacteriën doden en maakt het gebied schoon. Maak een mengsel van 50% zout en 50% zuiveringszout. Dompel dan je tandenborstel in de waterstofperoxide en masseer je tandvlees en poets je tanden”. Voor mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen: Zout water kan helpen de weefsels te kalmeren, maar je moet voorzichtig zijn bij een te hoge bloeddruk. Water dat te zout is kan eigenlijk irriteren de weefsels in je mond, dus begin met een kleine hoeveelheid.

Olietrekken

Er is de laatste jaren veel discussie geweest over de mogelijke gezondheidsvoordelen van een oud gebruik dat bekend staat als olietrekken. Het gaat hierbij om het spoelen van de mond met olie gedurende een periode om aandoeningen te behandelen die variëren van migraine tot diabetes. Sommige mensen gebruiken het om te helpen bij het bloeden van het tandvlees. Je kunt het beste gebruik maken van een eetbare olie zoals sesam-, olijf-, kokos-, of zonnebloemolie.

Zuivel- en knapperige voeding

Melkproducten hebben calcium, een voedingsstof die je tanden versterkt. Mensen die regelmatig zuivelproducten zoals melk, kaas, en yoghurt eten, hebben doorgaans minder tandvleesproblemen. Snacks zoals wortelen en selderij kunnen ook helpen, maar het kan te wijten zijn aan hun knapperige factor, in plaats van alle voedingsstoffen die ze hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden