Alleen natuurlijk

Een e bike brengt je vele voordelen

Geplaatst op

Een urban e bike is bijzonder tof. We nemen met je door in deze tekst wat de voordelen van een e bike zijn. Lees lekker verder en kijk of het ook voor jou wat is zo´n fiets. 

E Bike leren kennen

Het is leuk om een bestemming te leren kennen op stuurhoogte, om de hoeken en gaten onderweg te verkennen, om te stoppen op plaatsen waar je met een auto nooit zou zijn gestopt, om je hart sneller te laten kloppen, en om de adrenalinekick te ervaren die je krijgt als je actief bent. Elektrische fietsen doen er letterlijk een schepje bovenop, waardoor die beklimmingen minder een karwei en meer een sensatie worden en je verder en sneller kunt gaan dan je met je eigen trapkracht zou kunnen.

Maar hoe werken elektrische fietsen en wat zijn de voordelen? Lees verder en ontdek of het de moeite waard is om tijdens je volgende fietsvakantie over te stappen op een e-bike.

Hoe werkt een elektrische fiets?

Als we het over ebikes hebben, hebben we het niet over elektrische motorfietsen of bromfietsen, maar over fietsen waarop getrapt moet worden om de ingebouwde elektromotor te activeren. Ze worden gewoon gebruikt om de trapkracht van de berijder te ondersteunen en hem een extra ‘boost’ te geven wanneer dat nodig is. Termen die vaak gebruikt worden voor dit soort e-bikes zijn “elektrische ondersteuning”, “trapondersteuning”, “pedalec” of “step-through elektrische ondersteuning” fietsen.

Leuk samen eruit

Elektrische fietsen maken het mogelijk voor mensen met verschillende fitnessniveaus om samen te fietsen en routes aan te pakken die voorheen te moeilijk waren, zoals een steile helling op trappen of een langere fietsafstand afleggen. Je raakt niet halverwege uitgeput met dat extra zetje van de accu en de motor die in de fiets zijn ingebouwd.

Als je op een ebike rijdt, zie je op het display hoe snel je gaat en welke afstand je hebt afgelegd. Afhankelijk van het model kunnen e-bikes tot 80 kilometer trapondersteuning bieden voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen. Laad de accu op, bevestig hem aan je e-bike, zet hem aan en stel het trapondersteuningsniveau in op hoeveel of hoe weinig ‘boost’ je wilt tijdens je reis.

Elke e-bike heeft een aantal trapondersteuningsstanden (eco, normaal en hoog) en kan ’s nachts gemakkelijk worden opgeladen, zodat je klaar bent om te gaan. Gemakkelijk!

Wat is het verschil tussen een elektrische fiets en een gewone fiets?

Een elektrische fiets heeft alle kenmerken van een gewone fiets met de toevoeging van een elektrisch aandrijfsysteem. Ze zijn iets groter en zwaarder dan de gewone fiets vanwege de motor, maar laat je niet verwarren met een scooter of elektrische motorfiets; ze zijn heel anders. Op e-bikes moet je nog steeds trappen, schakelen en sturen zoals op elke andere fiets, maar met het voordeel dat ze een kleine motor hebben om je te helpen trappen. Het is dus een basisvereiste om een ebike redelijk te kunnen besturen en te kunnen balanceren op een fiets.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden