Alleen natuurlijk

Eenvoudige manieren om de tanden op natuurlijke wijze te bleken

Geplaatst op

De gewenste glimlach die veel mensen willen hebben bestaat uit stralend witte, rechte tanden. Tegenwoordig zien we bijna overal oogverblindend witte tanden. Dus, wat als je glimlach niet “perfect” is?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het verkleuren van de tanden: leeftijd, rookgewoonten en eetgewoonten. De nicotine in sigaretten laat bruine resten achter die in het oppervlak van de tanden dringen en een bruine tint op de tanden en het tandvlees achterlaten. De meest voorkomende voedingsmiddelen die vlekken op de tanden veroorzaken zijn koffie, thee, rode wijn en andere diep gekleurde voedingsmiddelen en dranken.

Voedingsmiddelen die zeer zuur zijn, zoals azijn en citrusvruchten, veroorzaken verkleuring door glazuur-erosie. Gelukkig zijn er eenvoudige, natuurlijke remedies die worden gebruikt om tanden op natuurlijke wijze te bleken.

Kokosolie

Kokosolie heeft vele toepassingen. Een bekende manier om je tanden witter te maken is om kokosolie in je mond te spoelen, Doe dit dagelijks, voor ongeveer 20 minuten. Naast het feit dat kokosolie helpt om de tanden te bleken, helpen de antibacteriële eigenschappen van kokosolie je tandvlees beschermen.

Citrusvruchten schillen

Citrusvruchten, zoals sinaasappels en citroenen, hebben zure eigenschappen in hun schillen die helpen om vlekken op de tanden te verwijderen en ze te bleken. Gebruik de zuren niet te vaak, want het glazuur op de tanden kan slijten als het te agressief wordt gebruikt. Na het aanbrengen van de schillen moet je je mond spoelen met water of een mondspoeling met waterstofperoxide.

Bakpoeder en waterstofperoxide

Een pasta bestaande uit waterstofperoxide en zuiveringszout zorgt ervoor dat er meer tandplak uit de tanden wordt verwijderd. Het verwijderen van tandplak speelt een belangrijke rol in de effectiviteit van tandenpoetsen, wat zoals we weten bijdraagt aan de witheid van de tanden. De pasta mag slechts ongeveer 30 seconden blijven zitten en moet vervolgens grondig worden uitgespoeld.

Poets je tanden na elke maaltijd

Het poetsen van je tanden na elke maaltijd wordt vaak al sinds de kindertijd aangemoedigd. Als kind wordt aangenomen dat het alleen is om gaatjes te voorkomen, maar dit helpt de tanden ook hun helderheid te behouden! Hoewel het poetsen van je tanden na elke maaltijd moeilijk kan zijn vanwege de persistentie die nodig is, is het een van de beste manieren om een natuurlijke glimlach te bleken.

Het voordeel van deze remedies is dat ze eenvoudig en betaalbaar zijn. Geavanceerde tandheelkundige behandelingen laten relatief snelle resultaten zien, waar natuurlijke remedies meer tijd nodig hebben voordat de resultaten kunnen worden gezien. Wil je je tanden laten bleken door een tandarts? Kies dan voor een deskundige tandarts met ervaring en goede recensies. Zelf hebben we zeer positieve ervaringen met tandarts Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden