Het is een van de grootste pechmomenten tijdens je vakantie die je had kunnen voorkomen: het oplopen van een voedselvergiftiging. Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het de beste overkomen. Maar de besten hebben ook tips om zulke ongelukken tijdens je vakantie te voorkomen. In de eerste week de hele tijd op de wc zitten is een nachtmerriescenario. Check snel de tip in deze blog en voorkom een nare eerste vakantieweek, krijg zicht op voedselveiligheid.

Een van de grootste problemen is het eten bij een slecht restaurant. In je eigen stad weet je wel waar de kwaliteit te halen is, maar op vakantie ben je toch onbekend met de kwaliteit van de culinaire plekken. Je kunt wel een inschatting maken van de hygiëne in de keuken. Er zijn een aantal dingen waar je naar kunt kijken:

De tafeltjes

Zijn ze goed schoongemaakt, is de kaart van het restaurant netjes of is deze vies en plakkerig? Hoe zit het met de vloer onder de tafel en zijn bestek en de glazen wel schoon. Als deze dingen niet in orde zijn, kun je wel nagaan dat er andere keuzes gemaakt worden, die niet per se over de voedselveiligheid gaan.

De WC

Het is misschien een beetje vreemd om te zeggen, maar je kunt aan de kwaliteit van de WC zien of het in de keuken een rommeltje is of niet. Want als de baas van het restaurant geen waarde hecht aan de hygiëne van de gasten, dan denken we dat je niet wilt weten hoe het met de hygiëne in de keuken zit. Wanneer de WC een bouwval is en bijzonder smerig, dan is het tijd om je familie in te lichten en een deur verder te gaan kijken.

Het personeel

Kijk goed naar de bediening in het restaurant: zijn ze netjes gekleed, hebben ze schone handen? Op basis van deze bevindingen kun je heel goed inschatten wat de kwaliteit van de keuken is en de hygiëne van de kok.

De staat van het pand

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de staat van het pand. Zijn de muren schoon en heel? Is de gevel netjes? Hoe wordt het pand onderhouden? Hoe ruikt het in het restaurant? Een andere vraag is, zitten er veel mensen in de zaak? Vaak is een druk restaurant, zeker als er locals zitten, een goed restaurant.

Hoe werkt een wortelkanaalbehandeling?

Een gezond en stralend gebit zorgt voor een vriendelijke en frisse uitstraling, waardoor veel mensen erg veel waarde hechten aan een mooi en sterk gebit. Periodieke controles zorgen ervoor dat mogelijke problemen in een vroegtijdig stadium ontdekt worden, waardoor de...

Lees meer
Tips om sushi te eten als een pro

Tips om sushi te eten als een pro

Je gaat uiteten of je bestelt sushi in Amsterdam; dan moet je nog wel weten hoe je de sushi op de juiste manier eet. Hieronder geven we je handige tips. Sushi eten met eetstokjes Zelfs voor iemand die nieuw is in het gebruik van eetstokjes, is het eten van sushi met...

Lees meer