Alleen natuurlijk

Hoe kun je als student letten op een goede gezondheid?

Geplaatst op

Studenten hebben qua gezondheid niet altijd de beste reputatie. Vaak worden studentenhuizen geassocieerd met vuiligheid, slordigheid en andere vormen van onhygiëne. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden hoe je veel beter om kunt gaan met je eigen gezondheid. In deze blog geven weer een aantal ideeën om hier als student zijnde beter in te kunnen worden.

Bezoek regelmatige tandarts

Wist je dat een goede mondhygiëne belangrijk is voor een algehele goede gezondheid? Een infectie aan bijvoorbeeld je tandvlees kan vervolgens nare gevolgen hebben voor de gezondheid van de rest van je lichaam. Bacteriën die via het tandvlees in de bloedbaan terechtkomen, kunnen vervolgens weer andere ziektes veroorzaken in andere delen van het lichaam. Bezoek daarom regelmatig je tandarts om ervoor te zorgen dat je langer gezond blijft.

Kies de juiste voedingsmiddelen

Er bestaat redelijk wat onduidelijkheid over welke soorten voeding nu wel of niet gezond zijn. Soms hoor je dat koolhydraten niet goed zijn, en in andere artikelen word je gezegd om vet te vermijden. Maar we weten allemaal dat elke dag friet en pizza eten niet gezond voor je is. Hou hier dus rekening mee wanneer je weer boodschappen gaat doen.

Houd je huis schoon

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen meegeven, is dat je ervoor zorgt dat je huis geen paradijs wordt voor bacteriën. Als je ervoor zorgt dat je woning of kamer schoon en opgeruimd is, dan zul je merken dat je je minder vaak ziek voelt en fitter zult zijn. Je zult je daarnaast ook psychisch beter voelen.

Zoek vaker de natuur op

De natuur is niet alleen heel erg prachtig om te zien, er zijn ook verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat frisse lucht en een natuurlijke omgeving goed zijn voor je gezondheid. Hoewel de meeste studenten doorgaans woonachtig zijn in stedelijk gebied, kan ook een lokaal stadspark al erg veel invloed hebben. Doe hier dus dan ook je voordeel mee!

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden