Alleen natuurlijk

Hoe verloopt het herstel van een ooglidcorrectie?

Geplaatst op

Wanneer je een ooglidcorrectie gepland hebt staan, bijvoorbeeld bij Ooglift.nl, is het goed om te weten hoe de herstelprocedure verloopt.  De arts die je zal behandelen kan je hier de beste informatie over geven, aangezien hij zo’n herstel al vele keren heeft meegemaakt. Het is goed om je hier vooraf in te verdiepen zodat je weet wat je kunt verwachten. Daarom zetten we hieronder op een rij wat je ongeveer te wachten staat. Let op: dit proces verschilt van persoon tot persoon.

Eerste dagen na de operatie

Niet schrikken wanneer de zwelling flink toeneemt in de eerste drie dagen: dat is heel normaal aangezien je lichaam moet wennen aan de ingreep. Dit kan ongemakkelijk aanvoelen, maar is na een paar dagen weer voorbij. Het is dan ook goed om een paar dagen vrij te nemen na een ooglidcorrectie.

  • Tip: koel je ogen de eerste dagen regelmatig met een koelbril.
  • Tip: houd je hoofd hoog, vooral ’s nachts. Slaap met een extra kussen.

Dag 3 tot 7 na de operatie

Na ongeveer 3 dagen zal je zien dat de zwelling afneemt en zal je steeds minder last hebben van je ogen. De eventuele pijn die je hebt ervaren zakt ook weg. Mocht je nog pijn hebben, dan kun je een paracetamol innemen. Over het algemeen verloopt het herstel altijd goed en is binnen een paar dagen je huid weer hersteld.

Een week na de operatie

Vaak worden na een week de eventuele pleisters en hechtingen verwijderd. De plastisch chirurg zal de situatie beoordelen en verdere instructies geven aan de hand van de situatie.

Wanneer kun je weer gaan werken?

Probeer de eerste periode na een ooglidcorrectie zoveel mogelijk bloeddruk verhogende en stressvolle momenten te vermijden. Voer ook geen intensieve taken uit. Vaak beginnen mensen pas na de eerste week (na het weghalen van de hechtingen en pleisters) weer met werken. Je kunt dit het beste met de plastisch chirurg bespreken; die kan je hier meer tips over geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden