Alleen natuurlijk

Hoe werkt een wortelkanaalbehandeling?

Geplaatst op

Een gezond en stralend gebit zorgt voor een vriendelijke en frisse uitstraling, waardoor veel mensen erg veel waarde hechten aan een mooi en sterk gebit. Periodieke controles zorgen ervoor dat mogelijke problemen in een vroegtijdig stadium ontdekt worden, waardoor de schade beperkt blijft. Tandheelkundige problemen zijn erg verschillend: van een enkel gaatje in je kies tot een wortelkanaalbehandeling. Laatstgenoemde behandeling betreft de zenuwen in je tanden of kiezen, waardoor veel mensen een negatief en pijnlijk gevoel krijgen bij het woord. De tandheelkundige behandeling gebeurt vrijwel altijd onder verdoving, waardoor de angst vaak voortkomt uit algemene angst voor de tandarts. Ben je benieuwd hoe een wortelkanaalbehandeling precies in zijn werk gaat? Lees dan dit blog en kom erachter dat je nergens bang voor hoeft te zijn.

 Wanneer heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk wanneer het tandweefsel in het wortelkanaal van een kies of tand ontstoken is. Het wortelkanaal bevindt zich in het midden van je tand en kan niet vanzelf genezen zonder professionele hulp. Ontstoken tandweefsel kun je herkennen aan verschillende symptomen, zoals: extreme tand- of kiespijn, een tintelend gevoel in je tand of kies, een stekend gevoel tijdens het kauwen, extreem rood en gezwollen tandvlees. Daarnaast is het ook mogelijk dat je nergens last van hebt. Het regelmatig bezoeken van de tandarts is dan ook belangrijk. Specialisten van de tandarts Amsterdam Centrum zijn zeer ervaren en weten exact wat er moet gebeuren.

 Alle stappen van een wortelkanaalbehandeling

Tijdens een wortelkanaalbehandeling dient het ontstoken tandweefsel verwijdert te worden uit de desbetreffende tand of kies. Een tandarts die gespecialiseerd is in endodontologie neemt de volgende stappen om je pijn weg te nemen:

1.       Je mond wordt plaatselijk verdooft

2.       De tandarts boort een klein gaatje in de pijnlijk tand of kies

3.       Door middel van kleine vijltjes verwijdert de tandarts het ontsteken tandweefsel

4.       Het ‘lege’ wortelkanaal wordt volledig gereinigd

5.       Tot slot wordt het wortelkanaal gevuld en afgesloten.

Wat gebeurt er als ik geen tandarts bezoek?

Wanneer je tandweefsel ontstoken is en je besluit om niet naar de tandarts te gaan voor een wortelkanaalbehandeling, zal de ontsteking alleen maar erger worden en zelfs uitbreiden naar de rest van je gebit. Wanneer je te lang met ontstoken tandweefsel rond blijft lopen, zullen je tanden of kiezen uiteindelijk getrokken moeten worden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden