Alleen natuurlijk

Hoe ziet het behandeltraject bij een chiropractor eruit?

Geplaatst op

Bij een chiropractor kun je terecht wanneer je lichamelijke klachten hebt. Zij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van deze problemen. Dit is echter niet het enige dat ze doen. De behandeling wordt doorgezet totdat een optimale gezondheid is bereikt. Een chiropractor geeft daarnaast advies over hoe je deze optimale gezondheid kunt behouden. In dit blog gaan we dieper in op het behandeltraject bij een chiropractor

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bij de chiropractor worden klachten en gezondheidsdoelen in kaart gebracht. Samen met de chiropractor bespreek je welke doelen het beste bij je past en van welke klachten je op het moment last hebt. De chiropractor controleert je lichaamshouding en voert daarnaast andere lichamelijke onderzoeken uit, zoals het bestuderen van je wervelkolom en zenuwstelsel. Op basis van dit onderzoek wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld.

Tweede consult

Tijdens het tweede consult worden de onderzoeksresultaten besproken met de patiënt. Daarnaast wordt het behandelplan doorgenomen. Zodra de patiënt op de hoogte is gebracht welke behandelmethodes worden toegepast, volgt het daadwerkelijke behandeltraject.

Periodiek onderzoek en vervolgconsult

De chiropractische behandelingen worden verder doorgezet tijdens de vervolgafspraken. Tijdens deze consulten doe je oefeningen en krijg je advies over je levensstijl. Chiropractie heeft als doel om je gezondheid te verbeteren, maar ook te behouden.

Heb je lichamelijke klachten en zou je graag advies willen hebben om een optimale gezondheid te behalen? Via de website van Optimum Chiropractie kun je je eenvoudig aanmelden voor een eerste afspraak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden