Alleen natuurlijk

Natuurgeneeskunde, misschien iets voor jou?

Geplaatst op

Er komen steeds neer natuurgeneeskunde praktijken in ons land. De naam zegt het natuurlijk al, op een natuurlijke manier ziektes aanpakken. Je zult er dus ongetwijfeld wel eens van gehoord hebben, maar de meeste mensen komen niet verder dan: ”iets met kruiden”. Toch is natuurgeneeskunde groter dan je denkt.

Wat is natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde gaat uit van een toekomst zonder medicijnen. Volgens de specialisten in dit werkveld moet er meer worden gebaseerd op de juiste zorg voor het lichaam, met de juiste zorg zou het lichaam vanzelf kunnen helen. Het is belangrijk om op deze manier na te denken over het lichaam, de juiste voeding en de preventie van ziekten. Daarnaast staat natuurgeneeskunde voor een verzameling van geneeswijzen. Sommigen duiden deze geneeswijze aan als alternatief, anderen spreken over het zelfhelend vermogen van de mens. Het vormt een waardevolle aanvulling op de hedendaagse geneeskunde.

De behandelingen bij natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde biedt uitkomst in een groot aantal situaties. De behandelingen binnen deze geneeskunde zijn altijd gebaseerd op de kracht van het lichaam zelf. Voorbeelden van behandelingen kunnen zijn:

  • Orthomoleculaire geneeskunde – Voedingsleer
  • Fytotherapie – Nutritionele oncologie
  • Neuraal therapie – Chronische pijn
  • Darmspoeling

Veel van deze behandelingen kunnen in tal van situaties helpen. Zo kan darmspoeling helpen tegen depressies, concentratieproblemen en zelfs allergieën kunnen sterk verminderen. Ook na deze behandeling is letten op de juiste voeding weer erg belangrijk. 

Het belang van de juiste voeding

Voeding staat centraal bij natuurgeneeskunde. Door de juiste voeding kan je reageren op wat het lichaam nodig heeft. Op deze manier kan je gezondheidsproblemen voorkomen. Natuurgeneeskunde is ervan overtuigt dat je op deze manier het lichaam weer in balans kunt brengen. Als je bijvoorbeeld magnesium inneemt tegen een te hoge bloeddruk kan dit helpen de bloeddruk te verlagen. Natuurgeneeskunde zal je op dit moment geen magnesium tabletten voorschrijven, maar juist voeding die jou magnesium verhoogt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden