Alleen natuurlijk

Oplossingen om last van slaapapneu te verminderen

Geplaatst op

Snurken is vervelend voor jou, maar ook voor je partner. Het verstoort namelijk de nachtrust, ook als je er zelf niet wakker van wordt. Er zijn gelukkig oplossingen die jouw slaapapneu kunnen verminderen, zonder dat hiervoor een behandeling nodig is. Lees met ons mee!

Verminder het gebruik van alcohol

Zoals je misschien wel weet is alcohol een spierverslapper. Dat betekent dat alle spieren in het lichaam zich gaan ontspannen. Ook in je mond zitten veel (sterke) spieren die dan ook verslappen, waaronder je keel- en kaakspieren. Het kan daarom zijn dat het snurken te maken heeft met je alcoholgebruik. Probeer daarom het gebruik van alcohol te verminderen, als dit een van de redenen voor het snurken kan zijn. Het devies is hierbij om ten minste 3 uur voor het slapen geen alcohol te nuttigen.

Verander als rugslaper naar zijslaper

Rugslapers hebben over het algemeen vaker last van snurken dan mensen die op hun zij slapen. Dit komt doordat de tong meer richting de keel beweegt tijdens het ademen. Hierdoor worden de luchtwegen deels geblokkeerd en hierdoor ontstaat er een snurkgeluid. Als je op de zij slaapt dan valt de tong niet terug voor de keel en kan er vrij geademd worden. Heb je moeite met het op je zij blijven liggen? Je kunt een tennisbal op je rug bevestigen, waardoor je niet lekker op je rug ligt. Je lichaam went er dan aan om op je zij te slapen.

Ga aan de slag met je allergieën

Heb je het idee dat je tijdens het allergieseizoen meer last hebt van slaapapneu? Dit is een veelvoorkomende reden dat je gaat snurken. Je neusgangen raken door een allergie vaak verstopt, waardoor ademhaling lastiger is. Dit forceert vaak dat je onbewust je mond gaat gebruiken bij het ademen. Het behandelen van de allergieën voor het slapen gaan kan helpen om je neusgangen weer vrij te maken.

Hebben deze oplossingen tegen snurken geen effect?

Er zijn andere behandelingen tegen snurken mogelijk, zoals een snurkbeugel (ook wel MRA). Ga eens bij de tandarts langs voor een controle of het probleem wellicht bij het gebit ligt en de bovenstaande opties dus geen oplossing zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden