Alleen natuurlijk

Simpele tips voor een goede nazorg voor een botox behandeling

Geplaatst op

Het fenomeen botox is een steeds vaker voorkomend begrip. Mensen zien er het gemak van in en het spul laat snel resultaat zien. Je huid wordt er strakker van en je ziet er minder oud uit. Bovendien kan het helpen bij klachten zoals migraine en tandenknarsen. Ondanks het vlugge effect van botox is de nazorg na de behandeling essentieel voor een langdurig effect.

Wees voorzichtig met inspanningen

Na een botoxbehandeling heeft het geïnjecteerde gebied even nodig om zich als het ware te nestelen. Probeer de eerste 48 uur voorzichtig je normale gezichtsuitdrukkingen te trainen, bijvoorbeeld door te schaterlachen of verontwaardigd te kijken. Het positioneren van de vloeistof wordt op deze manier gestimuleerd en versneld. Pas de eerste 48 uur op met intensieve inspanning zoals sporten. Voorkom bovendien dat je druk verhogende activiteiten uitvoert, zoals bukken en buigen. Dit zorgt er namelijk voor dat er druk op je hoofd komt te staan.

Drink geen alcohol na een botox behandeling

Voorkom het innemen van grote hoeveelheden alcohol na een botox behandeling. Dit dien je bij voorkeur minstens een week vol te houden. Het beste is om alcohol volledig links te laten liggen.

Wrijf niet in je gezicht

De eerste twee of drie uur na de behandeling moet je je gezicht met rust laten en de behandelde gebieden aanraken, omdat botox dan naar ongewenste gebieden kan bewegen. Regelmatig wordt er advies gegeven om je gezicht na een botox behandeling regelmatig te masseren: doe dit niet! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de vloeistof zich op de verkeerde plekken kan plaatsen, waardoor problemen kunnen ontstaan. Kies er bij extreme pijn liever voor om je arts te benaderen.

Vraag altijd hulp bij jouw botox specialist

Het resultaat van Botox behandeling zal het beste zijn als je regelmatig en continu aandacht besteedt aan nazorg. Je moet altijd bellen met je arts als je een bijwerking hebt die verergert of als er andere complicaties optreden. Let op: Alleennatuurlijk.nl biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden