Alleen natuurlijk

Tandproblemen: 4 grote boosdoeners

Geplaatst op

Tandproblemen hebben helaas vaak verschillende oorzaken. Toch zijn er een aantal gewoontes en voedingsmiddelen die je beter kunt afleren of vermijden. De reden hiervoor is dat deze gewoontes erg slecht zijn voor je gebit. Erg zonde om deze gewoontes aan te houden, aangezien je het hele leven nog vooruit moet met je gebit. Daarom vertellen we je in deze blog meer over een aantal gewoontes die je beter kunt afleren voor het te laat is.

Vruchtensappen

Dat er in energiedrankjes en sportdrankjes veel suiker zit, is vaak wel bekend. Toch zijn dit niet de enige drankjes die veel suiker bevatten. Vruchtensappen zoals bijvoorbeeld multivitaminesap of jus d’orange bevatten dusdanig veel suiker, dat dit het glazuur van je tanden aantast. Dit komt doordat de suikers in deze sappen worden omgezet in zuren. Uiteindelijk leidt dit tot tanderosie. Vruchtensappen kunnen dan wel vitamines bevatten, ze bevatten helaas ook veel suiker.

Keelpastilles

Iedereen die wel eens keelpijn heeft kent de handige keelpastilles. Het verlicht de keelpijn en sommige pastilles smaken nog niet eens zo slecht. Helaas zitten de verschillende keelsnoepjes vol met suiker. We raden het dus af om veelvuldig keelpastilles te nemen tijdens periodes van keelpijn. Wel raden we het aan om keelpastilles zonder suiker te halen. Deze suikervrije pastilles hebben hetzelfde effect en je voorkomt met deze soort dat de pastille schade toebrengt aan je gebit.

Roken

Roken is slecht voor de algehele gezondheid. Dit is iets dat algemeen bekend is. Ook weten veel mensen dat je tanden kunnen gaan verkleuren door roken. Toch is niet bij iedereen bekend dat roken ook schade toe kan brengen in je gebit. Er kunnen tandvleesziekten ontstaan, roken is negatief voor de genezing van wonden en je hebt een grotere kans op mondkanker.

Mondpiercings

Een piercing in de mond kan negatieve gevolgen hebben voor je gebit. Allereerst zijn de piercings in je mond een verzamelplaats voor bacteriën. De gevolgen hiervan zijn een slechte adem, infecties en zweren. Ook kunnen tanden door het voortdurende contact met de piercing slijten of breken. Ons advies is het dus om geen piercing in de mond te nemen.

Wil je graag meer informatie over tandproblemen en hoe je het beste je gebit kunt verzorgen? Neem dan contact op met een tandartspraktijk. De mensen hier zijn gespecialiseerd in tandheelkunde en weten als geen ander hoe je het beste je gebit kunt verzorgen voor een perfecte mondhygiëne.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden