Alleen natuurlijk

Tips om in 2021 gezonder te leven

Geplaatst op

Het nieuwe jaar staat voor de deur en het is daarom tijd om eens goed te kijken of we gezonder door het leven kunnen gaan. Daarom vind je in deze blog tips om gezonder te leven. Van voedingstips tot het verbeteren van je houding. Lees gauw verder.

Een goed matras

Ongeveer een derde van ons hele leven hebben we onze ogen dicht. We slapen om energie op te doen die we de volgende dag weer kunnen gebruiken. Het is sowieso aan te raden om minimaal acht uur per nacht te slapen. Slaap jij minder? Dan is het verstandig om te kijken of je dit kunt verhogen. Sommige mensen hebben minder slaap nodig dan andere, maar er zijn helaas te veel mensen die denken dat ze niet zoveel slaap nodig hebben, terwijl ze eigenlijk zoveel meer energie zouden hebben als ze die acht uur volmaken. Om de kwaliteit van je slaap te verhogen raden we een goed matras en kussen aan. Ga voor een goede houding waarbij je gewrichten veel steun krijgen. Een koudschuim matras is hier de ideale optie voor. Dit matras is stevig, maar tegelijkertijd zacht en geeft ontzettend veel steun. 

Gezonder eten

Een duidelijke manier om gezonder door het leven te gaan is natuurlijk om gewoon beter te eten. Een grote valkuil voor veel mensen is dat ze denken gezond te eten, maar niet doorhebben dat ze veel te veel suiker en zout binnenkrijgen. We hoeven niet te vertellen dat in fastfood veel suiker zit verstopt, maar ook in de dagelijkse producten die je eet zit veel suiker. Zo ook in veel broodsoorten uit de supermarkt, of in sauzen. We raden aan om eens goed te kijken naar je eet. Krijg je wel genoeg vitamine C binnen? En eet je wel divers genoeg? Ons advies is om zelf research te doen online om te kijken naar je huidige situatie en hoe jij dit zelf kunt verbeteren. 

Meer bewegen

Het wordt je in 2021 wel erg moeilijk gemaakt om veel te bewegen. In het begin zijn namelijk veel sportscholen en verenigingen dicht. Je bent dus op jezelf aangewezen om die calorieën te verbranden en spiermassa te kweken. Het zou fantastisch zijn als je elke dag minimaal een half uurtje een sport doet. Dit kan een half uurtje intens boksen zijn, maar een half uur wandelen is ook al super goed voor je lichaam. Vergeet niet om krachttraining te doen. Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Geniet van een gezonder 2021!

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden