Alleen natuurlijk

Veranderende uitvaartwensen en mijn uitvaartverzekering

Geplaatst op

Hoewel niet meteen het leukste onderwerp is het zeer verstandig om al vroeg te kijken naar een geschikte uitvaartverzekering. Het is gewoon verstandig je vroeg te laten verzekeren, zeker ook omdat je als je nog relatief jong bent je minder premie betaalt dan wanneer je je pas op latere leeftijd laat verzekeren. Bij een verzekering heb je de keuze tussen een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering. Het is verstandig om later nog eens goed te kijken of de afgesloten verzekering bij de situatie past.

Grote verschillen tussen uitvaartverzekeringen

Als je een uitvaartverzekering afsluit heb je de keuze tussen een natura- en een kapitaaluitvaartverzekering. Tussen beide verzekeringen zitten grote verschillen. Kies je voor een natura uitvaartverzekering dan betaal je elke maand een bedrag aan premie voor de uitvaart. Het bedrag dat zo opgebouwd wordt zal aangewend worden om producten en diensten te leveren voor de uitvaart. Voordeel is dat de nabestaanden zo relatief weinig werk hebben en amper iets hoeven te regelen. De uitvaartverzorger is meeverzekerd als je kiest voor deze verzekering. Je hoeft je met een dergelijke verzekering geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling en wordt als nabestaande ontzorgd.
Meer werk maar ook meer flexibiliteit

Bij een kapitaal uitvaartverzekering ligt dat anders. Ook nu betaal je elke maand een premie. Nu echter wordt het kapitaal dat je op deze manier opbouwt na het overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden. Die moeten vervolgens met het geld zelf de uitvaart regelen. Ook de uitvaartverzorger zal dan ingehuurd moeten worden. Deze verzekering levert behoorlijk meer werk op dan wanneer je kiest voor de natura uitvaartverzekering. Aan de andere kant is een kapitaalverzekering wel meer flexibel.

Respecteer de laatste wensen van de overledene

Vaak sluiten mensen wel een uitvaartverzekering, maar hebben ze op dat moment nog geen idee hoe ze hun uitvaart eigenlijk voor zich zien. Daar sta je niet bij stil. Dit kan later echter anders zijn. Soms hebben mensen een vastomlijnd idee van de perfecte uitvaart. Wat dat betreft is tegenwoordig ook veel meer maatwerk mogelijk dan dat voorheen het geval was. Met een kapitaal uitvaartverzekering kun je aan die wensen voldoen, met een natura uitvaartverzekering dus veel minder. Wil je daarom altijd uitvoering geven aan de laatste wensen van de overledene, dan doe je er verstandiger aan om een kapitaal verzekering af te sluiten. Het is wat meer werk voor de nabestaanden, zo kan echter wel invulling gegeven worden aan de nadrukkelijke wens van de overledene. Dit is iets wat voor de nabestaanden vaak erg belangrijk is. Kies je voor een natura uitvaartverzekering, dan ligt veel al vast en kan wat dat betreft dus lang niet altijd invulling gegeven worden aan de uitdrukkelijke wens van de overledene. Toch iets om rekening mee te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden