Alleen natuurlijk

Waar gebruik ik een enkelbrace voor?

Geplaatst op

Niet iedereen weet waar je een enkelbrace voor gebruikt. Voor ons te meer een reden om je te informeren over deze handige tool. In de jaren negentig kwamen we steeds meer enkelbraces op de sportvelden tegen. Dit kwam onder andere door de verbeterde ontwerpen van de brace, die het tapen van de enkel overbodig maakten. Tegenwoordig zijn er enkelbraces te koop in allerlei ontwerpen, sommigen speciaal ontworpen voor een specifieke sport.

Waar is het dragen van een enkelbrace goed voor?

Steeds meer coaches en ouders zijn overtuigd van het feit dat het dragen van een enkelbrace, of andere soort brace, een groot voordeel met zich meebrengt. Op deze manier kunnen ernstige blessures voorkomen worden. Het is wel zo dat opgelopen blessures nog steeds met rust over moeten gaan. Dan kun je wel een brace dragen, maar dat is niet geheel afdoende om te herstellen. Rust blijft altijd noodzakelijk.

Nazorg

Een enkelbrace geeft extra ondersteuning en dit is erg belangrijk bij het herstellen. Wel is het altijd noodzakelijk dat je een goed revalidatieplan hebt. Een atleet die een blessure heeft, kan niet goed presteren. Je kunt dus wel te snel willen beginnen, maar dan duurt het langer voordat je blessure genezen is. Vergeet niet goed te rusten.

Oefeningen

Het is goed om met een fysiotherapeut eventuele oefeningen voor je revalidatie te bespreken. Dat kan een boel schelen als het gaat om de hersteltijd. Een enkelbrace is een goede manier om extra ondersteuning te bieden aan een enkel die verstuikt is.

Veiligheid

Je moet altijd een zo veilig mogelijke manier van sporten aanwennen. Dat is de manier om eventuele blessures te voorkomen. Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje, dat betekent dat het dragen van een enkelbrace een goede manier is om enkelblessures te voorkomen, maar ook dit is geen 100% zekerheid dat je nooit een blessure oploopt. Volg altijd de trainingsvoorschriften die je coach of sportleraar je aanbieden. Doe een nieuwe training altijd langzaam en rustig. Je moet er immers aanwennen, de skills onder de knie krijgen. Take it slow.

Conclusie

Sinds de jaren negentig is de enkelbrace, en andere soorten braces, een veel voorkomend hulpmiddel. Het is door zijn pasvorm een ideale ondersteuning van je enkel. Veel experts zijn het er over eens, dat ze een belangrijk doel dienen: namelijk het helpen voorkomen van blessures. Toch is het belangrijk om realistisch te zijn over de enkelbrace, ze voorkomen wel veel blessures, maar niet voor de volle 100%. Je zult zelf voorzichtig moeten zijn tijdens het sporten.

Gerelateerde berichten

Gezond leven in Amsterdam: hoe het kan!

In Amsterdam gezond blijven omgeven door een overvloed aan restaurants en cheap food stands, is beslist geen gemakkelijke opgave. Veel bestemmingen...

Lees meer

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden