Alleen natuurlijk

Waarom yoga goed voor je is

Geplaatst op

Yoga is een vorm van mediteren die we allemaal wel kennen. Het kan heel ontspannend zijn, maar je kunt het ook inspannend maken. Er zijn zoveel soorten yoga bijgekomen de laatste tijd dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke yoga bij jou past hangt van jezelf af. Je hebt in ieder geval bij elke vorm van yoga kleding nodig. In deze blog lees je wat je allemaal nodig hebt tijdens yoga en wat de voordelen van yoga zijn.

Yoga benodigdheden

Als je aan yoga begint, dan heb je verschillende yoga kleding nodig. Zo is het eerste wat je nodig hebt een yoga tas. Je wilt immers nog meer spullen meenemen naar de yoga en dit kun je niet allemaal vasthouden in je handen. Daarom kan een yoga tas handig zijn. Vervolgens kun je denken aan een yoga mat. Deze variëren van matten met extra grip tot extra dikke zachte matten. Handig om er eentje te hebben, anders moet je op de harde grond mediteren. Daarnaast is het handig om een yoga handdoek aan te schaffen. Deze wordt gebruikt om zweet weg te halen of om het wegglijden van de mat tegen te gaan. 

Voordelen yoga

Yoga heeft meerdere voordelen. Zo is het goed voor de flexibiliteit van je lichaam. Je rekt bepaalde spieren meerdere malen op, waardoor je lichaam flexibel blijft. Erg belangrijk voor als je op oudere leeftijd bent. Ook zorgt yoga ervoor dat je spieren worden versterkt. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe extreem je de yoga uitvoert, maar bepaalde houdingen meerdere minuten volhouden zorgt al voor sterkere spieren. Yoga zorgt er ook voor dat de zuurstofopname en de bloedcirculatie beter verlopen in je lichaam. Bij yoga let je veel op je ademhaling waardoor je lichaam anders reageert op deze ademhaling. Je ademt bijvoorbeeld dieper in waardoor je volledig gebruik kunt maken van de capaciteit van je longen. Hierdoor neem je meer zuurstof op, waardoor je ook een betere bloedcirculatie zult hebben. Als laatste helpt yoga je te ontspannen, de voornaamste reden waarom mensen yoga doen. Je leert om te gaan met de stress die in je lichaam zit en laat deze los tijdens de yoga. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden