Alleen natuurlijk

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Geplaatst op

Botox en fillers: veel mensen weten het verschil tussen deze twee niet. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Wat is het verschil in resultaat? Het is goed om het antwoord op deze vragen te weten, bijvoorbeeld wanneer je een botoxbehandeling in Amsterdam wilt laten doen. Daarom geven we je hieronder antwoord op de vraag wat de verschillen tussen fillers en botox zijn.

Samengevat: verschillen botox en fillers

  • Botox zorgt voor verminderde spierspanning.
  • Fillers vullen volumeverlies op.
  • De werking van botox is zo’n 3 tot 5 maanden, terwijl fillers pas na 9 tot 24 maanden worden afgebroken.
  • De duur van een botox- en fillerbehandeling is ongeveer even lang.
  • Botox wordt vooral preventief gebruikt.
  • Fillers gebruikt men als er al een rimpel is ontstaan.

Wat is botox?

Botox wordt in de spiertjes die rimpels veroorzaken gespoten met een dun naaldje. De stof die ingespoten wordt, zorgt ervoor dat de spieren minder samentrekken waardoor de huid zich beter kan ontspannen. Hierdoor trekken je spieren minder samen wat leidt tot minder rimpels. Na 3 tot 14 dagen is het resultaat van een botoxbehandeling optimaal en de totale werking is zo’n 3 tot 5 maanden. Ook bij overmatig zweten, migraine en tandenknarsen kan botox helpen.

Wat zijn fillers?

Wil je volumeverlies herstellen, zoals diepe rimpels of ingevallen wangen? Ga dan voor een fillerbehandeling. De werking van fillers is relatief lang, namelijk 9 tot 24 maanden. De stof die ingespoten wordt, wordt door het lichaam afgebroken. Dat komt doordat de fillers zijn gemaakt van een lichaamseigen stof, namelijk hyaluronzuur.

Botox en fillers combineren?

Bij een slappe en oude huid raden we aan voor een combinatie van botox en fillers te gaan. Deze twee stoffen kunnen prima gecombineerd worden en samen zorgen ze voor een strakke en jongere huid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden