Alleen natuurlijk

Wat je kunt doen tegen ingevallen wangen

Geplaatst op

Ingevallen wangen zijn voor velen van ons een onvermijdelijk onderdeel van veroudering. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om die wangen te helpen opvullen, zoals fillers en implantaten. Daarnaast zijn er natuurlijke remedies die kunnen werken om je wangen een vollere en jongere uitstraling te geven. In dit artikel bespreken we de oorzaak en remedies bij ingevallen wangen.

 

Oorzaken van verzonken wangen

We produceren steeds minder collageen naarmate ouder worden. Collageen geeft de huid zijn elasticiteit en volheid. Wanneer de huid niet genoeg collageen heeft, begint het door te zakken, te rimpelen en te vervagen.

 

Naast het ouder worden, zijn er verschillende andere redenen waarom we ingevallen wangen kunnen krijgen. Een slecht dieet of te weinig gezonde voeding binnen krijgen kan leiden tot ingevallen wangen, terwijl roken en een slechte huidgezondheid ervoor kunnen zorgen dat de bloedvaten stoppen met het leveren van essentiële voedingsstoffen aan de gezichtshuid. Daarnaast kan extreem gewichtsverlies of een ziekte ook leiden tot verminderd gezichtsvet en de volheid van de wangen.

 

Behandelingen en remedies bij ingevallen wangen

De meeste behandelingen bij ingevallen wangen zijn gericht op het opvullen met fillers. Bepaalde chirurgische ingrepen kunnen ook worden gebruikt om het volume van de wang permanent te verhogen. Welke ingreep geschikt is voor jou, hangt af van je specifieke situatie, budget en welke look je precies wilt bereiken.

 

Fillers

Fillers en hyaluronzuur vulstoffen zoals Juvéderm, Restylane en Radiesse zijn waarschijnlijk de meest voorkomende opties voor de behandeling van ingevallen wangen. Deze behandelingen worden rechtstreeks in het ingevallen gedeelte geïnjecteerd om het volume van de wang te vergroten. Deze niet-chirurgische optie voor de opvulling van de wang is een ideale keuze voor mensen die een snelle en eenvoudige behandeling willen.

 

Vettransplantatie

In tegenstelling tot de reguliere fillers is structurele vettransplantatie – ook wel bekend als vetoverdracht of microlipoinjectie – een permanente oplossing. Vettransplantatie is het verwijderen van vet uit een deel van het lichaam – meestal uit het dijbeen of de buikspieren – door middel van een injectiespuit of via een operatie. Dit vet wordt vervolgens in de wangen geïnjecteerd. Tijdens deze behandeling wordt de patiënt onder narcose gebracht.

 

Wangimplantaten

Een andere permanente oplossing, de juk-implantaten zijn ontworpen om de projectie van de jukbeenderen te verhogen en volume toe te voegen aan vlakke, verzonken of ingevallen gebieden. Een plastisch chirurg zal lichaamsveilige implantaten implanteren die meestal gemaakt zijn van stevige flexibele siliconen of een stijver poreus materiaal.

 

De operatie is relatief eenvoudig en met een laag risico. Bovendien kan een chirurg gemakkelijk wangimplantaten verwijderen als een patiënt niet tevreden is met de resultaten.

 

Collageenstimulatoren

Een ander soort injectie dat kan helpen bij het vullen van ingevallen wangen is de collageen-stimulerende injectie. Merken als Sculptra worden aangeprezen als een goed alternatief voor reguliere vulstoffen, die soms een “overvolle” look kunnen veroorzaken.

 

Collageenvullers zijn gemaakt van synthetisch melkzuur, wat het lichaam helpt zijn eigen natuurlijke collageenweefsel te herstellen. Het resultaat is een natuurlijker en elastischer uiterlijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden