Alleen natuurlijk

Wat zijn de symptomen van de ziekte van Lyme?

Geplaatst op

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi. Deze bacterie kan in je lichaam komen na een beet van een besmette teek. Ongeveer 20 procent van de teken draagt deze bacterie met zich mee. Niet iedereen met de ziekte van Lyme heeft dezelfde klachten, vandaar dat het moeilijk is om hierover een diagnose te stellen.

Symptomen ziekte van Lyme

Twijfel je of je de ziekte van Lyme hebt? Hieronder hebben we de meest voorkomende symptomen voor je op een rij gezet.

Rode vlek

Meestal is een rode of blauwrode vlek op je huid het eerste verschijnsel. Deze vlek verschijnt op de plek van de tekenbeet en is binnen enkele dagen tot 3 maanden voor het eerst zichtbaar. De vlek wordt al gauw groter dan 5 centimeter en kan branderig voelen of jeuken. De vlek verdwijnt vanzelf, maar dat betekent niet dat de bacterie ook weg is.

Grieperig gevoel

Enkele dagen tot weken na een tekenbeet komt vaak een grieperig gevoel, denk aan hoofdpijn, koorts, spierpijn, gewrichtspijn en moeheid. Anders symptomen zijn vermoeidheid, rillingen, hoofdpijn en spierpijn. Zoals je al ziet zijn dit symptomen die ook voor kunnen komen zonder de ziekte van Lyme, vandaar dat het vaststellen van deze ziekte soms lastig kan zijn.

Chronische ziekte van Lyme

Een deel van de mensen die geïnfecteerd worden met de bacterie, krijgen chronische ziekte van Lyme. Dit geeft levenslange ellende maar is zelden dodelijk. Naast bovengenoemde symptomen, hebben deze personen ook last van onder andere pijn op de borst, onregelmatige hartslag, tandpijn en een onstabiele blaas. Deze klachten worden allemaal veroorzaakt doordat de borrelia burgdorferi bacterie diep in het weefsel gaat zitten. De ernst van de symptomen verschilt van persoon tot persoon.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden