Alleen natuurlijk

Welke natuurgeneesmiddelen worden vergoed?

Geplaatst op

Je wil graag gezonder leven, natuurlijk! Dat wil iedereen! Veel mensen zijn zich er steeds meer van bewust in welke mate onze moderne levensstijlen invloed hebben op onze fysieke en mentale gezondheid. Het is tegenwoordig, meer dan ooit, erg belangrijk om te letten op voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding. Maar misschien is er nog iets anders. Misschien heb je te maken met gezondheidsproblemen waar je een natuurlijke oplossing voor zoekt. Er zijn veel verschillende manieren om op natuurlijke wijze van gezondheidsklachten af te komen. Ze zijn echter niet altijd even betrouwbaar en ook niet allemaal wetenschappelijk bewezen. Om die reden vragen veel mensen zich af, wordt het natuurgeneesmiddel wat ik wil gebruiken wel vergoed door de verzekeraar?

Verschillen per zorgverzekeraar

De vraag is niet erg eenduidig. Alle behandelingen die vallen onder de reguliere gezondheidszorg worden, ten dele, vergoed. Voorwaarde is wel dat ze passen binnen het pakket wat je afneemt. Hoewel de basispakketten doorgaans niet van elkaar verschillen omdat ze wettelijk zijn vastgesteld, verschillen de andere pakketten vaak wel. Je doet er daarom goed aan om elk jaar opnieuw je zorgverzekering te vergelijken. De verschillende zorgverzekeraars in Nederland vergoeden doorgaans niet veel alternatieve geneeswijze. Je zult dus extra je best moeten doen om een zorgverzekeraar te vinden die bereid is een deel van de kosten te vergoeden voor bijvoorbeeld Ayurvedische geneeskunde, homeopathie, acupunctuur of andere.

Alternatieven voor alternatieve zorg

Gelukkig kun je er in veel gevallen ook voor kiezen om natuurgeneesmiddelen zelf aan te schaffen. Deze zijn misschien niet altijd even goedkoop, maar je zou kunnen besparen op je zorgpremie door de goedkope basispremie met een hoog eigenrisico te kiezen. Hierdoor betaal je minder dan honderd euro per maand. Het geld dat je bespaart ten opzichte van andere hogere premie, kun je weer gebruiken om de natuurgeneesmiddelen te kopen die je graag wenst te gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden