Alleen natuurlijk

Tips om sushi te eten als een pro

Geplaatst op

Je gaat uiteten of je bestelt sushi in Amsterdam; dan moet je nog wel weten hoe je de sushi op de juiste manier eet. Hieronder geven we je handige tips.

Sushi eten met eetstokjes

Zelfs voor iemand die nieuw is in het gebruik van eetstokjes, is het eten van sushi met stokjes een eitje. Het is heel makkelijk te leren. De eerste stok mag niet in je hand bewegen. Pak hem in plaats daarvan vast tussen je duim en wijsvinger, met een puntig uiteinde naar voren, en zet hem tegen je uitgestoken ringvinger. Houd het op zijn plaats, knijp de andere stok stevig tussen je duim en de eerste twee vingers, rustend tegen je grote knokkel, alsof je een potlood vasthoudt. Wanneer je jouw hand buigt, moeten de twee stokjes aan elkaar worden geklemd, zodat je alle hefboomwerking krijgt die je nodig hebt om een stukje sushi stevig op te pakken.

Sushi onderdompelen in sojasaus

Hier is een belangrijke sushi tip voor beginners: doe het rustig aan met de sojasaus. Sushi restaurants bieden altijd kleine, ondiepe dompelschalen voor sojasaus, maar sushi pro’s zorgen ervoor dat er niet een hele sushi hap in het gerecht valt. Te veel soja kan zowel de delicatesse van rauwe vis als de lichte azijn van sushirijst gemakkelijk overweldigen. Het doel is om slechts één kant van de vis onder te dompelen in sojasaus om een vleugje zoutheid toe te voegen.

In de juiste volgorde eten

Als je eenmaal weet hoe je sushi met eetstokjes moet eten, hoe je je sushi goed moet garneren en hoe je sushi gember moet eten, is de laatste truc om sushi in de juiste volgorde te eten. Zoals we hebben besproken, kan het ene stuk vis van invloed zijn op jouw indruk van de volgende. Zelfs met gember die het gehemelte reinigt, zal het eten van een licht, laag oliegehalte moeilijker te waarderen zijn als je recentelijk een vettig, boterachtig stuk zalm of makreel hebt gegeten. Als vuistregel geldt: begin met de lichtere, fijnere vis en werk je een weg naar de zwaardere, vettigere vis, zoals vette tonijn.

Gerelateerde berichten

Is fruit goed of slecht voor je gebit?

Het is algemeen bekend dat je een dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit moet eten om alle vitamines binnen te krijgen. Zo blijft je lichaam gezond...

Lees meer

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden