Alleen natuurlijk

Weer jong door marine phytoplankton

Geplaatst op

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat marine phytoplankton heilzame en uiterst voedzame kwaliteiten heeft. Veel fans van de veganistische lifestyle zijn overtuigt dat dit een ware superfood is. Het mooie van marine phytoplankton is dat het 100% te gebruiken is door het menselijk lichaam. In deze blog nog meer voordelen voor je op een rijtje.

Marine Fytoplankton is rijk aan:

  • Omega 3-vetzuren
  • Vitaminen
  • Mineralen
  • Alle essentiële zuren
  • Veel eiwitten

Marine phytoplankton geeft energie

Het mooie van marine phytoplankton is dat het direct opgenomen kan worden door het lichaam. Het hele verteringsproces wordt dus overgeslagen. Dit proces kost ook de nodige energie. Deze bespaar je dus door marine phytoplankton te nemen.

Bijzondere ondersteuning

De bijzondere plankton ondersteunt veel zaken in je lichaam, zoals gewrichten, huid, haar, nagels, het geheugen en stabiliteit van de bloedspiegel. Juist de ondersteuning van de huid zorgt voor een gezonde huid en een jongere uitstraling.

Waar komt marine phytoplankton vandaan?

Deze duurzame voedingsbron wordt onder andere gekweekt in Nederland. In speciale kweekvijvers met zeewater onder een kas. Dit water wordt speciaal uit een diepe laag uit de zee gehaal, zo is dit 100% vrij van zware metalen. Deze vijvers worden ook wel photo-bioreactors genoemd. Dergelijk technieken bestaan al meer dan 20 jaar. Nu superfoods volop in de belangstelling staan is het tijd om de zeekoning van de superfoods aan je voor te stellen: marine phytoplankton.

Marine phytoplankton versus visolie

Wat is beter, marine phytoplankton of visolie? Beide supplementen bieden de omega 3-vetzuren. Alleen het verschil is dat de eerste 100% duurzaam is en de tweede vraagt om zo’n 20 a 100 kilogram wilde vis voor een liter visolie. De vis maakt de omega 3-vetzuren niet zelf aan, maar dit komt uit zijn voedsel. Als je deze zuren herleidt, dan kom je uit bij de plankton. Marine phytoplankton is dus duidelijk een betere optie, want het is een directe weg naar deze vetzuren.

Conclusie

De marine phytoplankton heeft zijn weg eindelijk teruggevonden naar de mens en wel in de meest directe manier. Wanneer we de verschillende voordelen voor de gezondheid naast elkaar zetten, is het een bijzondere lijst die maar weinig superfoods weten te evenaren. We raden je aan deze superfood te gebruiken in een shake of verwerkt in een gerecht. We hope dat je geïnspireerd bent door deze blog en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer nieuws over voedingsmiddelen met veel voedingswaarde.

Gerelateerde berichten

Tips om sushi te eten als een pro

Je gaat uiteten of je bestelt sushi in Amsterdam; dan moet je nog wel weten hoe je de sushi op de juiste manier eet. Hieronder geven we je handige...

Lees meer

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden