Alleen natuurlijk

Voorkom spataderen? Slimme tips.

Geplaatst op

Wees niet bang voor spataderen. Je kunt ze voorkomen. De tips in deze blogs helpen je daarbij. Hoe? Lees snel verder en doe er je voordeel mee. Als je ze al spataderen hebt, dan zijn deze tips ook heel handig om ze niet erger te laten worden.

Beweeg veel

Zoveel mogelijk bewegen is belangrijk. Wat je doet mag je zelf weten. Je kunt zwemmen, lopen of joggen. Fietsen is ook een optie. Zware krachttraining kun je beter niet doen, daar kun je ze juist van krijgen.

Goede schoenen dragen

Als je veel loopt of staat is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Hoge hakken zijn niet goed voor je. Je kunt er af en toe best op lopen, maar niet te lang. Mensen met een staand beroep doen er goed aan om goede schoenen te kopen.

Strakke kleding

Draag geen kleding die te strak zit. Dat beknelt je benen. Daar kun je naar verloop van tijd spataderen van krijgen. Een losse broek is beter.

Eet gezond

Zwaarlijvigheid is goed voor spataderen. Voorkom dit door gezond te eten en genoeg te bewegen. Dit is de juiste combinatie.

Tillen

Til niet te zwaar. Zo ontstaat er druk op je benen en daar kun je spataderen van krijgen. Een half uur trainen is voldoende, doe geen zware training. Zo blijft je training effectief.

Massage

Een massage kan helpen om je bloedsomloop in de benen te verbeteren. Zo ontstaan er minder snel spataderen of worden ze niet erger. Veel werkgevers bieden hun medewerkers de nodige massages aan.

Pauze

Het kan zijn dat je vaak onderweg bent met de auto, trein of vliegtuig. Zorg ervoor dat je voldoende beweging hebt. Dat is een bijzonder slimme truc om geen spataderen te krijgen. Een paar keer pauze houden helpt je om voldoende te bewegen. Even rekken en strekken en weer door. Dat is een prima strategie tegen spataders.

Enkele tips onder elkaar?

Zo verklein je de kans op spataderen:

  • Beweegvoldoende
  • Eet gezond en voorkom overgewicht
  • Kies je kleding met zorg uit.

 

Conclusie

Het is niet zo dat je weerloos je spataderen moet gaan zitten afwachten. Je moet zelfs in beweging komen en voldoende pauze nemen. Het is mogelijk om met de tips in onze blog deze hinderlijke aderen te voorkomen en in toom te houden wanneer je ze al hebt. Wil je er vanaf? Dan moet je je laten informeren door een expert. Deze kan je de nodige poliklinische behandelingen geven.

Wil je meer ontdekken?

Is fruit goed of slecht voor je gebit? En hoe herken je een slecht restaurant? Antwoorden op deze vragen vind je op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden