Alleen natuurlijk

De voordelen van Botox: lichaam en geest in balans

Geplaatst op

Het platspuiten van spieren leek lange tijd de enige toepassing van Botox. Bekende figuren op TV, een beetje de poppen uit de internationale poppenkast, verschenen zo strak als een sculptuur op het scherm. Veel mensen krapte zich toen wel even achter de oren. Was dat een goede ontwikkeling? In deze blog belichten we het hedendaagse realistische paradigma waarin cosmetische behandelingen gedaan worden. Botox Amsterdam helpt je graag de juiste behandeling kiezen.

Spierspanning

Het is een grote bron van ongemak en pijn, we hebben het over spierspanning. Hoofdpijn, tandenknarsen en rimpels, ze ontstaan door spierspanning en veel fronsen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel doen aan spierspanning. Een van de oplossingen draagt de naam Botox. Veel mensen kennen dit middel als onderdeel van een cosmetische behandeling, waarbij de spier onder de huid minder actief wordt gemaakt, zodat de bovenliggende huidlagen zich kunnen herstellen. Hierdoor vervagen of verminderen rimpel en ouderdomslijnen. Het middel is daar zeker erg geschikt voor, maar het heeft dus ook wel degelijk andere medische toepassingen, die een beetje ondergesneeuwd raken door de excessen van vroeger in de cosmetische industrie. Dit laatste is iets waar we van blijven horen omdat het een smeuïg thema is.

Het nieuwe paradigma in de cosmetische industrie

De laatste jaren is Botox steeds meer een geaccepteerd middel. Niet alleen de filmsterren, maar ook Jan (of Jeannet) met de pet kan zich laten behandelen met Botox. Het taboe is er een beetje af. Toch zien we dat TV- of filmsterren niet altijd open zijn over hun vaak overduidelijke gebruik van Botox. Misschien ligt het eraan dat ze niet zo graag toegeven dat ze een beetje valsspelen. Of ze willen de mythe van hun eeuwige jeugd en schoonheidsimago graag in stand houden.                                       Wat vaststaat is dat steeds meer cosmetisch artsen uitgaan van het totale plaatje: het uiterlijk van de persoon in kwestie wordt op gefrist en mooi oud worden lijkt een trend te zijn. De blofte van: ‘nooit meer oud hoeven te worden’, die wordt niet zo snel meer gedaan. In de jaren vijftig was dat nog wel anders, toen was deze kreet onderdeel van een marketing campagne van de cosmetische industrie in Amerika. Je zou kunnen zeggen dat het paradigma (denkraam) realistischer geworden is.

Lichaam en geest in balans

Een frisse geest in een opgefrist lichaam. Botox is niet alleen heel handig bij spierspanning, ook biedt het een manier om een vermoeide uitstraling weer stralend te maken. Dit kan ook heel goed in combinatie met fillers. Wanneer je lichaam gezond en fris is, zal je geest dit ook zijn. En andersom, een frisse geest zorgt voor een jeugdige uitstraling. Je handelingen zijn ook anders wanneer je je goed voelt. Zo zul je je bijvoorbeeld minder snel ongezonde gewoonten aanmeten, dan wanneer je kampt met een negatief zelfbeeld dat je wilt vergeten met alcohol of nicotine. Botox verfrist niet alleen je huid, maar ook je gevoel.

Meer ontdekken?

We zetten ons in om onze site zo informatief en nieuwswaardig mogelijk te maken voor je. Grote zorg besteden we aan de informatie die we voor je verzamelen, om je te inspireren en te informeren. Jouw gezondheid is onze missie. Lees bijvoorbeeld hoe je van die vervelende spataderen voorkomt. En wat kun je eigenlijk doen aan ingevallen wangen? Je ontdekt het op onze inspirerende site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs waarin we je inspireren om gezonder te leven.

Contactgegevens

Via info @ alleennatuurlijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden